Informatie en inschrijving voorjaarscompetitie 2019

De inschrijving voor de voorjaarscompetitie 2019 is gesloten. De verwachting is dat eind januari 2019 de teams bekend zijn en 19 maart is de voorlichtingsavond voor de captains.

Beste voorjaarscompetitie spelers,

De inschrijving voor de voorjaarscompetitie 2019 is inmiddels gesloten. Misschien voor velen nog ver weg, maar achter de schermen zijn we al weer druk bezig met de voorbereidingen. Mocht je je belangstelling kenbaar willen maken dan graag aandacht voor het volgende:

• De insluiting sluit op 31 december 2019 om 00.00 uur;
  • Iedereen wordt vriendelijk verzocht zichzelf in te schrijven. Teams die zich inschrijven op 1 formulier worden niet meegenomen;
  • Noteer de speeldata (zie hieronder) in je agenda, je dient alle competitiedagen als team voor een volwaardige afvaardiging te zorgen zodat alle wedstrijden gespeeld kunnen worden;
  • Vanaf dit jaar is er per team één Vereniging Competitie Leider (VCL) nodig, lees hier meer over op de competitie pagina onder competitie info;
  • De voorlichtingsavond voor de captains is op 19 maart 2019 van 20.00 uur tot 21.00 uur.

Onderaan deze pagina tref je het inschrijfformulier voorjaarscompetitie 2019 aan.

Uitloten
Mocht de situatie zich voor doen dat er meer inschrijvingen binnenkomen dan TC Hoogland kan opgeven, dan zal een loting plaatsvinden. Het uitloten wordt uitgevoerd door een onafhankelijke combinatie van personen. Teams die zijn uitgeloot voor de najaarscompetitie 2018, mits voor minimaal 50% in dezelfde teamsamenstelling, kunnen niet worden uitgeloot voor de voorjaarscompetitie 2019.

Vereniging Competitie Leider (VCL)
Een VCL’er zorgt tijdens een competitiedag voor de baanindeling en beantwoord vragen van spelers over spelregels. Tijdens elke competitiedag dient er een VCL’er van TC Hoogland op ons park aanwezig te zijn. Zoals vele andere tennisverenigingen in Nederland is er besloten om ook op onze tennisclub minimaal één VCL’er per competitieteam te hebben. Op deze manier is er ten alle tijde een VCL’er aanwezig tijdens de competitie en is de tennis club niet meer afhankelijk van vrijwilligers die als VCL aanwezig moeten zijn terwijl ze helemaal niet hoeven te spelen.
Om deze reden is er bij het inschrijfformulier de mogelijkheid om je aan te melden als VCL. Om VCL te worden dien je slechts één avond een korte cursus te volgen, de kosten worden door de tennisclub betaald. Hoe meer VCL’ers, hoe beter voor de tennisclub en zo draag je ook meteen je steentje bij als vrijwilliger voor onze tennisclub.
De data voor de cursussen worden begin januari bekend gemaakt door de KNLTB.

De verwachting is dat eind januari 2019 de teams bekend zijn. Hierover word je per mail en ook op de deze pagina wordt een link geplaatst met daarin de teams.
Mocht je naam dik gedrukt zijn, dan ben je de captain van je team. Wil je liever geen captain zijn, wissel dan met iemand in je team en stuur de wijziging door naar tc@tennisclubhoogland.nl

De informatieavond is op 19 maart van 20.00 tot 21.00 uur op de tennisclub en deze is voor alle captains.
Tijdens deze avond worden onder andere de volgende punten besproken:

• Spelvorm;
  • Starttijden;
  • Invoeren wedstrijdformulieren;
  • Ballen en formulieren;
  • Reserve spelers;
  • Competitiebijdrage.

Uiteraard is er deze avond ook de gelegenheid om vragen te stellen. Dus zet 19 maart in je agenda! Mocht je als captain niet kunnen, vraag dan of een teamgenoot je kan vervangen. Mocht je geen captain zijn, maar wel aanwezig willen zijn, dan is dat uiteraard geen enkel probleem. Alle spelers zijn van harte welkom.

Speeldata 2019:

KNLTB competitie reglement
In het competitiereglement staan alle regels rondom het organiseren en spelen van competities. Door je in te schrijven voor de voorjaarscompetitie ga je automatisch akkoord met dit reglement.

Mocht je na het lezen van alle informatie toch nog een vraag hebben dan kun je ons bereiken via   tc@tennisclubhoogland.nl

Met vriendelijke groet,
Technische Commissie,