JoŽl van Ark (Hoofdtrainer)

Joël van Ark is al 8 jaar enthousiast trainer bij Tennis Club Hoogland en sinds een half jaar is hij de hoofdtrainer. Joël is A & B gecertificeerd en daardoor bevoegd om trainingen voor spelers van speelsterkte 9 t/m 3 te verzorgen. Hij stelt zich hieronder kort voor.

Ik ben Joël van Ark, geboren in 1991 en hoofdtrainer van Tennis Club Hoogland. Ik ben opgegroeid in Hoogland. Na de middelbare school, waar ik op het Atrium de sportklas had gedaan, wist ik nog steeds niet goed wat ik wilde studeren. Omdat ik veel tenniste en daar veel plezier uit haalde, besloot ik om in 2009 de A-cursus tot tennisleraar te volgen via de KNLTB in Hilversum.
Nadat ik mijn licentie had behaald mocht ik tot speelsterkte 6 lesgeven en ben ik aan de slag gegaan bij ETC in Ede. Ik heb daar 1 jaar gewerkt en veel geleerd. Vervolgens ben ik op Tennis Club Hoogland begonnen en merkte al snel dat ik mij verder wilde ontwikkelen in dit vak. Ik haal plezier uit de vooruitgang van de spelers en merkte dat het lesgeven ook goed was voor mijn eigen ontwikkeling. Ik heb de jaren daarna verschillende workshops gevolgd en besloot in 2015 de B-cursus te volgen. Deze heb ik inmiddels behaald en daarmee ben ik ook bevoegd om spelers tussen de speelsterkte 5 en 3 les te geven.

Vanaf april 2017 ben ik de uitdaging aangegaan als hoofdtrainer van de Tennis Club Hoogland. Samen met mijn collega Jordy Huurdeman verzorg ik de lessen op Tennis Club Hoogland en zijn we betrokken bij verschillende tennis-activiteiten/evenementen.
Voor jeugd t/m 12 jaar trainen we volgens het programma Tenniskids waarbij de afmetingen van de banen en tennisballen zijn aangepast. Zo trainen we in 3 categorieën: rood (6 tot 8 jaar), oranje (8 tot 10 jaar) en groen (10 tot 12 jaar). Vanaf 13 jaar trainen we met de normale gele tennisbal en werken we aan technische, tactische, fysieke en mentale vaardigheden.

Naast het lesgeven vind ik het ook nog steeds leuk om zelf een balletje te slaan. Ik speel in het voorjaar competitie en in de zomer toernooien. Als speler probeer ik het maximale uit mezelf te halen en ben daarmee tot speelsterkte 2 gekomen.

Voor vragen of meer informatie
trainer@tennisclubhoogland.nl